Shawl nummer #71

Het exacte aantal gemaakte shawls moet ik even opzoeken maar voor het gemak #71 het ging natuurlijk lekker hard met de 30 shawls van de Mymesh actie in 2023💪🏻

Maar we gaan door, deze shawl is met basis donkerblauw, lichtgrijs en paars. De toegevoegde kleuren zitten in het groen en blauw waardoor het een koele uitstraling krijgt. Het breien op de machine liep goed, waar door ik snel bij het beoogde eindaantal rijen was en dan moet de bovenkant worden afgehecht.

Rauwe gebreide deel van de shawl , net van de machine

Dan moet aan de onderkant de steken worden geregen (onderkant is op de foto aan de bovenkant met het groene rest garen ook wel waste yarn). De geregen steken moeten weer op de machine worden gezet om af te hechten. Vervolgens worden zondagochtend de eindjes van de kleuren wisseling weggewerkt waarna het gebreide deel in de handwas wordt gestopt. Tijdens kerstavond en eerste kerstdag krijgt de shawl de gelegenheid om te drogen, dan kan de shawl tweede kerstdag worden overgedragen aan Aletta, die met het geweven deel aan de slag gaat om vervolgens van de losse delen een TaMaAlshawl te maken..….

Comments

  1. Aletta zegt:

    Inmiddels zitten er ook twee weefdelen aan en is het weer een nieuw pareltje aan onze ketting met juweeltjes! Binnenkort te zien op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *