Marjolein breit

Zodra ze het kon is Marjolein gaan breien. De mooiste truien, shawls, omslagdoeken en noem maar op maakt ze, voor de meest gecompliceerde steken draait ze haar handen niet om. Waar ze ook is, in auto, op werk, thuis – ze breit.

In 2017, na het overlijden van onze ouders kwam er een aanvulling met een breimachine, wat nog meer mogelijkheden biedt.

Steeds verder verdiept ze zich in de mogelijkheden van de breimachine en ook hier komen de mooiste stukken uit. Intarsia, Chanel, semi geweven stoffen – het is allemaal mogelijk. Zelfs een foute kersttrui maakt ze zelf. Ook leert ze van alles erover bij Strikks en Loret Karman – specialisten in breien.

Voor de shawls maakt ze mooie structuren (enkel rib, dubbele rib etc.), mooie kleurcombinaties en andere uitdagingen op de breimachine. De gebruikte kwaliteiten zijn wol, katoen en linnen/katoen, in verschillende diktes waardoor er met 1 draad of met dubbele draad gebreid kan worden. Altijd mooie kwaliteiten die in het centrum van de shawl komen. Dit draagt lekker om de hals, is warm als het nodig is, maar ook comfortabel en flexibel, je kan je erin verschuilen. Het gebreide deel is een belangrijk aspect van de shawls, maar alleen met een gebreide shawl onderscheid je je niet en hebben we nog geen samenwerking……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *