Aletta weeft

Aletta maakte vroeger veel kleding zelf. Later is de textielwereld  haar werk en dagelijks leven geworden. Toen zij daar zag dat mensen veel mooiere kleding konden maken dan zij, ging ze steeds minder zelf maken en werd kleding vooral werk en de waan van alledag. 

In het voorjaar van 2018 kwam hier door een weefcursus bij de Textielfabrique in Rotterdam verandering in. Gedurende deze dag werd een weefgetouw ingeregen en het eerste stukje zelf geweven. Wow, dit was fantastisch! Waar ze altijd in de textiel bezig is, was het nooit zo mooi als dit – zelf iets creëren achter het weefgetouw. Een nieuwe hobby was geboren en snel werd een weefgetouw aangeschaft (Jane 70 van Louët). Na een aantal lessen van o.a. Marleen Jongen en Eva Klee werden al snel steeds complexere weefstructuren gemaakt, maar er kan nog zoveel meer, de uitdaging blijft nog wel even.

Voor de shawls werd al gauw duidelijk dat de geweven delen aan de uiteinden moesten komen. Dat valt beter en daar kunnen ze helpen om je shawl beter op zijn plek te houden en het staat gewoon leuk. Met dezelfde kwaliteiten waarmee Marjolein breit kan Aletta weven. Dat zorgt ervoor dat de kleuren altijd bij elkaar passen en de kwaliteit gelijk is en ook gelijk reageert (op wassen bijvoorbeeld). Win-win dus, de samenwerking is een feit en de shawls zijn uniek, als idee en combinatie, maar ook iedere shawl op zich: uniek en ambachtelijk.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *