Aandacht voor Alzheimer

Onze beide ouders zijn aan Alzheimer overleden.

Het proces begon in 2012 toen bij mama als eerste Alzheimer werd vastgesteld. Dat bericht bracht het beste in ons naar boven; we zijn als gezin bijeengekomen en hebben gekeken wat het beste was voor hun kwaliteit van leven. Met een intensieve samenwerking lukte het ons drieën om de laatste jaren zo goed mogelijk in te vullen. Papa was in eerste instantie voornamelijk de meest toegewijde mantelzorger, zolang mogelijk samen thuis en hij was heel zorgzaam toen het met mama steeds slechter ging. Toen vonden we voor hen samen een mooi huis met goede zorg. De bedoeling was dat zij goed verzorgd zou worden en hij weer zijn ding kon gaan doen in zijn Haagje. Helaas bleek het met hem ook niet goed te gaan, hij was fysiek op, vanwege roofbouw en zorg(en) voor mama. Hij overleed als eerste in april 2017. Mama had het ondanks haar vergaande Alzheimer dondersgoed in de gaten dat haar maatje er niet meer was, ze werd stiller en stiller, kon niet praten maar met losse klanken liet ze merken dat ze het begreep. Ze stopte met eten en overleed 3 maanden na hem. 

Na het overlijden van onze ouders wilden wij de gedachtenis aan hen levend houden. Wij wilden beider eigen-aardigheden in onze creativiteit tot uiting laten komen:

  • In de geest van papa: leef bij de dag, leraar en iedereen is een vriend. 
  • In de geest van mama: creatief, zelfstandig, vrijwillig, maatschappij en omgeving bewust.
  • In de geest van beiden: altijd bijleren.

Ook wilden wij de intensieve samenwerking die we hadden in de laatste kwetsbare jaren van onze ouders continueren in het creëren van iets moois. Daar is Tamaal uit voort gekomen en daarom zijn we erg gemotiveerd om bij de verkoop van onze creaties de opbrengst af te dragen voor Alzheimer Nederland om onderzoek naar een medicijn of het genezen van Alzheimer te steunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *